Tekijänoikeudet

Ammattiwiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sisällysluettelo

Tekijänoikeus

Tekijänoikeus on luovan työn tekijälle kuuluva määräämisoikeus, josta säädetään tekijänoikeuslaissa ja tekijänoikeusasetuksessa. Luovan työn tekijöitä voivat olla mm. kirjailijat, kuvataiteilijat, valokuvaajat, käsikirjoittajat, ohjaajat, koreografit, säveltäjät, sanoittajat tai kääntäjät. Tekijänoikeus koskee monia eri asioita, kuten kirjoja, valokuvia, radio/ tv-lähetyksiä, videoita, musiikkia, taideteoksia, piirustuksia, näytelmät, jne.

Toisen julkaiseman materiaalin käyttäminen Ammattiwikissä

Ammattiwiki materiaalin käyttäminen

Ammattiwikissä on syytä ottaa käyttöön samat käytänteet kuin Wikipediallakin on tekijänoikeuksien suhteen. Sen vuoksi olisi syytä jokaiseen luotavaan dokumenttiin syytä lisätä loppuun seuraava tekstinpätkä:

"Tämä artikkeli on lisensoitu GNU Free Documentation Licensen mukaisesti, eli voit kopioida ja muokata sitä vapaasti niin kauan kuin koko työ, mukaan lukien lisäykset, julkaistaan yksinomaan GNU Free Documentation Licensen mukaisesti lisensoituna. Lisenssin yksityiskohdat ovat nähtävissä osoitteessa http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html. Tässä artikkelissa käytetään materiaalia Wikipedian artikkelista ”Winston Churchill”, joka on saatavissa osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Winston_Churchill."


Tämä yllä oleva teksti on syytä (sopivasti muokattuna) lisätä Ammattiwikiin lisättäviin dokumentteihin.

Tämä artikkeli on lisensoitu GNU Free Documentation Licensen mukaisesti, eli voit kopioida ja muokata sitä vapaasti niin kauan kuin koko työ, mukaan lukien lisäykset, julkaistaan yksinomaan GNU Free Documentation Licensen mukaisesti lisensoituna. Lisenssin yksityiskohdat ovat nähtävissä osoitteessa http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html. Tässä artikkelissa käytetään materiaalia Wikipedian artikkelista ”Wikipedia: tekijänoikeudet”, joka on saatavissa osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Tekij%C3%A4noikeudet

Linkkejä tekijänoikeudesta

Kopiraitti Kopioston ja opetusministeriön yhdessä tuottama opetuksen tekijänoikeuksia koskeva verkkosivu 

Minedu Opetus ja kultturiministeriön sivuilla on paljon tietoa tekijänoikeuksista yleisesti ja mm. ajankohtaisista hankkeista

Kopiosto Tekijänoikeusjärjestön kotisivut 

Finlex Tekijänoikeuslaki 8.7.1961/404

 
Henkilökohtaiset työkalut
Rahoittajat
OPH