Ohje:Sisällys

Ammattiwiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sisällysluettelo

Ammattiwikin tarkoitus ja sivuston säännöt

Tarkoitus

AmmattiWiki on avoin foorumi, jossa keskustellaan ja laaditaan ja julkaistaan voimassaolevissa tutkinnon perusteissa mainittujen ammattitaitovaatimusten mukaisia oppimateriaaleja, harjoitustehtäviä ja työsuoritteita. Jos k.o. alan Tutkintotoimikunta on hyväksynyt harjoitukset ja työsuoritteet käytettäväksi tutkinnon osan ammattitaidon osoittamiseen, voidaan näitä tehtäviä ja työsuoritteita siihen hyväksytyllä tavalla vapaasti käyttää. Tutkintotoimikuntien hyväksymiä ammattitaidon osoittamiskokonaisuuksia ei pääse enää vapaasti muokkaamaan. Lisäyksiä ja parannusehdotuksia otetaan kuitenkin vastaan ja ne voidaan tarvittaessa jälleen hyväksyttää tutkintotoimikunnalla.

Säännöt

Voit lukea ja katsella Ammattiwiki sivustolla olevaa materiaalia vapaasti kirjautumatta tai rekisteröitymättä. Jos kuitenkin haluat lähteä muokkaamaan, muuttamaan tai lisäämään materiaalia, täytyy rekisteröityä käyttäjäksi ja tehdä oma käyttäjätunnus. Kirjautumalla saat lisää oikeuksia ja muita mahdollisuuksia. AmmattiWiki sivustolla noudatamme samaa käytäntöä kuin Wikipediassakin. Tutustu siksi Wikipedian käytäntöihin ja ohjeisiin. Omaksu Wikipedian neutraali näkökulma:

Kirjoita uutta materiaalia neutraaliin oppikirjatyyliin tervettä järkeä käyttäen. Tallentaessasi tuotoksesi kirjoita "Yhteenveto" kenttään lyhyt kuvaus muokkauksestasi.

Ammattiwikiin kirjoittaminen on verkkojulkaisua ja siksi kaikki materiaalit, joita sivustolle lisäät pitää olla tekijänoikeusvapaita. Kirjoittamalla tai Muokkaamalla sivustoa luovutat sivuston käyttäjille tämän oikeuden ja takaat, että lisäämäsi aineisto on joko itse kirjoittamaasi tai peräisin jostain vapaasta lähteestä. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Muista tietojen tarkistettavuus ja vaatimus. Merkitse viitteet lähteisiin. Mikäli kyseessä on sitaatti, pitää alkuperä olla mainittuna. Kaiken ei heti tarvitse olla muodollisesti täydellistä, muut kyllä parantelevat. Pitemmälle edistyneet voivat käyttää viitemallineita.

AmmattiWiki on yhteistyöhanke, johon ovat tervetulleita ottamaan osaa niin elinkeinoelämän edustajat kuin oppilaitoksista opettajat ja oppilaatkin. Artikkelit eivät ole niiden kirjoittajien omaisuutta. Muokkaa rohkeasti mutta perustellusti muiden kirjoittamaa tekstiä. Äläkä loukkaannu, jos muut löytävät omasta tekstistäsi paranneltavaa.

Oleta hyvä tahto: Korjaa virheet ja ojenna osaamatonta lempeästi, mikäli kyseessä ei ole selvä vandaali. Rähinöimään tai ilkkumaan ei kannata ryhtyä - muista muutenkin hyvän käytöksen wikiketti.

Toistuva häiriköinti tai muu väärinkäyttö johtaa käyttökieltoon. Osoitepaljastinoikeuksin varustetut ylläpitäjät saavat selville käyttäjätunnusten ip-osoitteet. Esimerkiksi useita käyttäjätunnuksia ottaneiden paljastamiseksi.


Ohjeita

Näin pääset alkuun wikissä
Näin kirjoitat wikiin
Näin varmistat, että tekstisi löytyy helposti
Ohjeita ja harjoituksia AmmattiWikin käyttöön

Tekijänoikeudet

Tiedostojen lataaminen ja hallinta

Henkilökohtaiset työkalut
Rahoittajat
OPH