Etusivu

Ammattiwiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun


Tervetuloa AmmattiWikiin!

AmmattiWiki on avoin foorumi, jossa laaditaan ja julkaistaan tutkinnon perusteissa mainittujen ammattitaitovaatimusten mukaisia oppimateriaaleja, harjoitustehtäviä ja työsuoritteita.

Voit lukea ja katsella AmmattiWiki sivustolla olevaa materiaalia vapaasti kirjautumatta. Jos haluat lähteä muokkaamaan materiaalia, rekisteröidy käyttäjäksi. Lisätietoja AmmattiWikin käytöstä saat Ohje sivulta. 
Lue lisää >>


Ammatillinen aikuiskoulutus

Ammatillinen aikuiskoulutus tarkoittaa ammattitaidon hankkimistavasta riippumattomia näyttötutkintoina suoritettavia ammatillisia perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja sekä niihin valmistavaa koulutusta ja muuta kuin näyttötutkintoihin valmistavaa lisäkoulutusta. Mahdollisuudet valita itselle sopiva koulutusala ja kouluttautumistapa on laaja.

Lue lisää >>

Opintoja suunnitteleville

Suunnitteletko ammatillisia opintoja? Mietitkö, mitä tekisit isona, mikä voisi olla sinulle sopiva ammatti tai missä voisit opiskella unelma-ammattiisi. Mikä voisi olla sinulle soveltuva ala tai mikä ala työllistää tulevaisuudessa? Haluatko selvittää, miten voisit rahoittaa opintosi?

Lue lisää >>

Tutkintoa suorittaville

Onko sinulla työkokemusta, mutta tutkinto puuttuu? Haluaisitko suorittaa oman alasi tutkinnon? Puuttuuko sinulta ammattialallasi vaadittu lupakortti? 

Voit suorittaa näyttötutkinnon joko osoittamalla tutkinnon perusteissa edellytetty ammattitaito tutkintotilaisuuksissa tai osallistumalla ensin valmistavaan koulutukseen. Jokaiselle tutkinnon suorittajalle laaditaan henkilökohtaistamissuunnitelma.

Lue lisää >>

Työelämän toimijat

Työntekijän osaamisella, jatkuvalla koulutuksella ja uusien ammattitaitoisten työntekijöiden saamisella on suuri merkitys työelämän tulevaisuudelle. Työyhteisöjen on seurattava alansa työelämän kehitystä ja pidettävä omaa tietotaitoaan yllä aktiivisesti.

Lue lisää >>

Erilaisille oppijoille

Jokainen on erilainen oppija ja jokainen oppii eri tavalla eri tilanteissa - yhtä ainoaa oikeaa tapaa oppia ei ole. Lähde selvittämään mahdollisuuksiasi ja keinoja saada tukea ammatillisessa aikuiskoulutuksessa.

Tietoa maahanmuuttajalle osiossa löydät yleistä tietoa työelämästä, työnhausta, opiskelusta ja suomalaisesta työkulttuurista.

Lue lisää >>

Henkilökohtaiset työkalut
Rahoittajat
OPH