Artikkelin aloittaminen

Ammattiwiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sisällysluettelo

Uuden artikkelin aloittaminen

Voit aloittaa uuden artikkelin punaisten linkkien kautta. Klikkaamalla punaista linkkiä siirryt automaattisesti sivun muokkaustilaan. Älä tee tyhjiä tai ei-asiaa sisältäviä sivuja.

Uuden artikkelin aloittaminen ilman punaista linkkiä

Jos haluat tehdä sivun, jolle ei ole vielä punaista linkkiä, voit toimia kahdella eri tavalla. Voit joko kirjoittaa etsi-ruutuun haluamasi artikkelin nimen tai voit myös kirjoittaa sen selaimen osoiteriville http://www.ammattiwiki.fi/wiki/artikkelinnimi. Tällöin saat esiin ruudun, jossa kehoitetaan, että "Voit luoda aiheesta uuden sivun". Klikkaamalla kyseistä linkkiä pääset sivun muokkaustilaan.

Jos luot sivun näin, lisää myös siihen osoittava linkki johonkin sopivaan artikkeliin, jotta uusi sivu löytyy AmmattiWikiä selaamalla.

Sivun lisääminen linkittämällä

Voit lisätä uuden sivun AmmattiWikiin tekemällä tyhjän linkin toiselle sivulle. Tällöin sivulle ilmestyy uusi punainen linkki, josta voit aloittaa uuden artikkelin. Pääset tekemään linkin Ab-painikkeesta. Maalaa haluamasi sana ja klikkaa sitten painiketta.

Tyyliseikat

Wikipediassa on hyvä tyyliopas, jolla pääset alkuun myös AmmattiWikissä.

Tarkista hakutoiminnon avulla ennen artikkelin kirjoittamista, ettei samasta aiheesta ole vielä artikkelia. Sivustolla olevaa materiaalia muokataan muokkaustilassa käyttäen Mediawikin syntaxia

Katso myös

Artikkelin kirjoittaminen
Artikkelin luokittelu

Henkilökohtaiset työkalut
Rahoittajat
OPH